Program Credo består av flere prosjekter initiert av Heidi Bjerkan, som alle har rot i kjærligheten til mat. Prosjektene jobber i retning mot samme mål: Å endre folks bevissthet og handlemønster og derved bidra til å forandre matsystemer, samtidig som vi skaper noe vakkert og varig vi kan stå inne for.

Restaurant Credo

Restaurant Credo åpnet i Credoveita i Trondheim i 1998, og flyttet til nye og større lokaler i Lilleby i 2018. Hele tiden har råvarene bestemt menyen. I 2019 mottok restauranten sin første Michelin-stjerne og fikk samtidig den første grønne stjernen noensinne gitt av Michelin. Restauranten flyttet fra Trondheim i 2024, og er planlagt å åpne på nytt i lokalene til Nasjonalbiblioteket.

Credo kompetansesenter

Credo Kompetansesenter jobber med utgangspunkt i mat og måltid for å øke kunnskapen til barn, unge og voksne om verdien av jorda. Credo kompetansesenter jobber over hele landet med base i våre lokaler på Nasjonalbiblioteket.

Bar og kafé i andre etasje på Nasjonalbiblioteket som er åpen for alle. Nasjonalbibliotekbaren kan ses som en slags fortsettelse av Jossa, Credos uformelle halvsøster i Maskinhallen i Trondheim. Her serverer vi frokost, lunsj og ettermiddagsmat og kaffe. Man kan også få seg noe godt å drikke. Åpner 5. september kl. 9.

Edoramen er nudler i tråd med Credo-filosofien, laget med lokale råvarer etter japansk tradisjon. Edoramen var naboen til Credo på Lilleby i Trondheim og er nå stengt, men idéen lever. Vi ses igjen!