Credo flytter til Nasjonalbiblioteket

Jossa Journal — August 1

Credo åpner neste år et nytt serveringstilbud ved Nasjonalbiblioteket på Solli plass i Oslo.

Sammen med Nasjonalbiblioteket skal vi også utvikle et formidlings- og serveringskonsept med fokus på norsk matkultur, mattradisjoner og kulturhistorie.

Frem til nå har vi drevet Michelin-restauranten Credo Restaurant & Bistro, Jossa Mat og Drikke, Edoramen og Credo kompetansesenter i Trondheim. I tillegg driver vi mathallen Vippa i Oslo. Nå avsluttes et kapittel i Trondheim, for å åpne nye.

– Ved relokalisering av Credo og samarbeid med Nasjonalbiblioteket, ser vi muligheten for å nå ut til et bredt publikum med kunnskap om norsk matkultur og bærekraft, sier grunnlegger og eier av Credo, Heidi Bjerkan.

Credo Restaurant fylte 25 år i oktober 2023. I 2019 mottok restauranten sin første Michelin-stjerne og den første grønne stjernen som hadde blitt gitt av Michelin guiden. Her ble Credo berømmet for sin bærekraftige drift, tette kontakt med produsenter, foredlingen av råvarene og formidling til gjestene.

– Kunnskap er vår største rikdom, og kunnskapsformidling vil være en integrert del av serveringstilbudene. Mat er et av de viktigste virkemidlene for å bringe mennesker sammen. Vi ønsker å bli en del av en destinasjon og et møtested hvor alle kan føle seg hjemme, sier Bjerkan.

I Nasjonalbibliotekets ærverdige bygg fra 1913 blir de del av en allerede omfattende formidling av norsk kulturhistorie til allmennpublikum i et aktivt kulturhus.

– Vi er enormt glade for samarbeidet med Credo, sier direktør for kulturformidling ved Nasjonalbiblioteket Eline Skaar Kleven. – Ikke bare gir det publikum et nytt serveringstilbud av svært høy kvalitet, men med Credos store kunnskap og kompetanse om norsk matkultur bringer de med seg en svært spennende utvidelse av formidlingstilbudet i Nasjonalbiblioteket.

Credo og Nasjonalbiblioteket har inngått en intensjonsavtale, og skal nå i en periode framover sammen utvikle og spisse konseptet. En avtale om drift vil være på plass tidlig i 2024, med planlagt oppstart til sommeren eller høsten neste år.

For mer informasjon, kontakt:
Presseansvarlig Nina Bræin, e-post: nina.brain@nb.no, mobil: 951 50 912
Avdelingsdirektør Eline Skaar Kleven, e-post: eline.kleven@nb.no, mobil: 977 08 556
Credo, e-post: press@restaurantcredo.no

Other articles

Nabopub - 15. & 16. mars

Nabopub i Maskinhallen

Balkanfest på Jossa!

Åpning av ny paviljong på Jossa

Jossa-jul

Etter jobben på Jossa

Konsert med Svein Folkvord & Vigleik Storås

Ost med Trevor Warmedahl

Kua mi, jeg takker deg!

Produsentbesøk fra Slovenia

Hit med litt Jossaligheter

Jossa drar på påskeferie

Jossa flakser til India!

Matassa til Jossa!

Jossas fristelse!

Ledige stillinger på Sirkus Credo

Druer på Jossa

Årets juleavslutning

Mormor Ella inviterer til Kjøtt & Påsse

Sandor Katz kommer til Jossa!

Jossa er klar for litt jazz!

Sirkus Credo søker servitører og ekstrahjelp

17. mai på Jossa

Lillebypåske

Jossas Deli på Søndager

Jossa mat og drikke søker både kjøkkensjef og restaurantsjef!

Julelunsj buffet på Jossa

Jossa drar til Kina

Jossa drar til Thailand

Meinklang på Jossa

Jossa goes to Korea

Jossa til Thailand & Laos

Jossa til Mexico

Lokalt grogrunnlag

Jossa på hjemmebane

Jossa til Sverige

Jossa til Østerike