Kua mi, jeg takker deg!
Onsdag 7. juni 17:00 - 19:00
Kua mi, jeg takker deg
deilig melk du gir til meg.
Hver en dag jeg til mitt brød,
drikker melka di så søt
1.juni er verdens melkedag, etablert av FNs mat- og landbruksorganisasjon i 2001 for å sette fokus på melka og alle dens egenskaper. Den vil vi feire med deg onsdag 7.juni kl 17:00 - 19:00! Credo Kompetansesenter har invitert Jossa til å lage Jossas fristelse denne dagen i kjøkkenet til Edoramen: KLÆPPSUP av oppskrift fra Fannremsgårdens historiker Jon Fredrik. Kleppmelk er en middagsrett brukt i Trøndelag og Nord-Norge.
Litt som norsk pasta, sier Jon Fredrik: “Kleppa, auka, mjøkbolla, klot - mange navn! Ble brukt for å drøye mat, og kunne også inneholde brødsmuler eller potetriv. Gjerne med noe grovt mjøl, da byggmjøl var noe som de fleste kunne dyrke sjølv”.Ikke nok med det: alle barn, unge og voksne får smake på tre forskjellige melk i andre-etasjen vår på Finnes - fra tre ulike kyr hos Skjølberg Søndre av rasen Sidet trønderfe.
Vi mener det er kanskje verdens beste melk. Ku, tid og sesong vil påvirke smaken, og vi kan ikke tenke oss noe mer spennende.KLEPP KLEPP, roper Jossa ut vinduet! Middagen denne onsdagen er definitivt reddet. Walk-ins only - stikk innom og håp det er melk att!
Ikke ta de visene strå,
saftig gras du ete må!
Det gjør melken din så søt.
Her er engen frisk og bløt.
Her de vakre blomster står,
her den vesle bekken går;
her er mat ved kratt og sti.
Et nå godt, du kua mi.