Program Credo

Credo Journal — August 21

Program Credo består av flere prosjekter initiert av Heidi Bjerkan, som alle har rot i kjærligheten til mat. Prosjektene jobber i retning mot samme mål: Å endre folks bevissthet og handlemønster og derved bidra til å forandre matsystemer, samtidig som vi skaper noe vakkert og varig vi kan stå inne for.

Restaurant Credo

Restaurant Credo åpnet i Credoveita i Trondheim i 1998, og flyttet til nye og større lokaler i Lilleby i 2018. Hele tiden har råvarene bestemt menyen. I 2019 mottok restauranten sin første Michelin-stjerne og fikk samtidig den første grønne stjernen noensinne gitt av Michelin. Restauranten flyttet fra Trondheim i 2024, og er planlagt å åpne på nytt i lokalene til Nasjonalbiblioteket.

Nasjonalbibliotekbaren 

Bar og kafé i andre etasje på Nasjonalbiblioteket som er åpen for alle. Nasjonalbibliotekbaren kan ses som en slags fortsettelse av Jossa, Credos uformelle halvsøster. Her serverer vi frokost, lunsj og ettermiddagsmat og veldig god kaffe. Man kan også få seg noe godt å drikke. Åpner 5. september. 

Kantinen på NB 

Kantinen serverer ren og real råvarebasert mat for ansatte på Nasjonalbiblioteket og de andre bedriftene som har kontor i bygget. Åpner 2. september.

Credo kompetansesenter

Credo Kompetansesenter jobber med utgangspunkt i mat og måltid for å øke kunnskapen til barn, unge og voksne om verdien av jorda. Credo kompetansesenter jobber over hele landet med base i våre lokaler på Nasjonalbiblioteket.

Vippa 

Vippa er mathallen som åpnet i et gammelt lagerskur på Vippetangen i 2017. Vippa skal være et fint sted å komme for å spise gatemat fra hele verden, men fungerer også som en læringsplass. På Vippa jobber erfarne kokker og drivere sammen med ferske gründere. Vi deler kunnskap om matlaging og bærekraftige råvarer, om kompost og resirkulering, og om hvordan navigere i byråkratiet man møter i matbransjen.

Edoramen

Edoramen er japanske nudler i tråd med Credo-filosofien, laget med lokale råvarer etter japansk tradisjon. Edoramen var naboen til Credo på Lilleby i Trondheim og er nå stengt, men idéen lever. Vi ses igjen!

Prosjektene jobber i retning mot samme mål: Å endre folks bevissthet og handlemønster og derved bidra til å forandre matsystemer, samtidig som vi skaper noe vakkert og varig vi kan stå inne for.

Restaurant Credo

Restaurant Credo åpnet i Credoveita i Trondheim i 1998, og flyttet til nye og større lokaler i Lilleby i 2018. Hele tiden har råvarene bestemt menyen. I 2019 mottok restauranten sin første Michelin-stjerne og fikk samtidig den første grønne stjernen noensinne gitt av Michelin. Restauranten flyttet fra Trondheim i 2024, og er planlagt å åpne på nytt i lokalene til Nasjonalbiblioteket.

Nasjonalbibliotekbaren

Bar og kafé i andre etasje på Nasjonalbiblioteket som er åpen for alle. Nasjonalbibliotekbaren kan ses som en slags fortsettelse av Jossa, Credos uformelle halvsøster. Her serverer vi frokost, lunsj og ettermiddagsmat og veldig god kaffe. Man kan også få seg noe godt å drikke. Åpner 5. september.

Kantinen på NB

Kantinen serverer ren og real råvarebasert mat for ansatte på Nasjonalbiblioteket og de andre bedriftene som har kontor i bygget. Åpner 2. september.

Credo kompetansesenter

Credo Kompetansesenter jobber med utgangspunkt i mat og måltid for å øke kunnskapen til barn, unge og voksne om verdien av jorda. Credo kompetansesenter jobber over hele landet med base i våre lokaler på Nasjonalbiblioteket.

Vippa

Vippa er mathallen som åpnet i et gammelt lagerskur på Vippetangen i 2017. Vippa skal være et fint sted å komme for å spise gatemat fra hele verden, men fungerer også som en læringsplass. På Vippa jobber erfarne kokker og drivere sammen med ferske gründere. Vi deler kunnskap om matlaging og bærekraftige råvarer, om kompost og resirkulering, og om hvordan navigere i byråkratiet man møter i matbransjen.

Edoramen

Edoramen er japanske nudler i tråd med Credo-filosofien, laget med lokale råvarer etter japansk tradisjon. Edoramen var naboen til Credo på Lilleby i Trondheim og er nå stengt, men idéen lever. Vi ses igjen!

Other articles

Credo flytter til Nasjonalbiblioteket

Heidi i Drivkraft

Takk for oss, Lilleby!

To build a pairing for the future

Blodet gjennom årene

Kraft

Kokken, havet og framtida

Credo 25 år

Heidi Bjerkan til Arendalsuka 2023

Musikalsk helaften med Kamfest

Prosjektmedarbeidere søkes på Credo Kompetansesenter

We're soon off on Summer Holiday

Credo Kompetansesenter

Happy Easter

Tom Lubbe og Matassa til Credo

Bookings for April, May and June are open

Credo x Students

Ledige stillinger på Sirkus Credo

Sirkus Credo søker servitører og ekstrahjelp copy

Booking for juli, august og september 2020 åpner 1.mai

Heidi Bjerkan

Fannremsgården, Orkdal

Skjølberg Søndre, Svorkmo