Program Credo
Program Credo består av flere prosjekter initiert av Heidi Bjerkan, som alle har rot i kjærligheten til mat. Prosjektene jobber i retning mot samme mål: Å endre folks bevissthet og handlemønster og derved bidra til å forandre matsystemer, samtidig som vi skaper noe vakkert og varig vi kan stå inne for.
Restaurant Credo
Restaurant Credo åpnet i Credoveita i Trondheim i 1998, og flyttet til nye og større lokaler i Lilleby i 2018. Hele tiden har råvarene bestemt menyen. I 2019 mottok restauranten sin første Michelin-stjerne og fikk samtidig den første grønne stjernen noensinne gitt av Michelin. Restauranten flyttet fra Trondheim i 2024, og er planlagt å åpne på nytt i lokalene til Nasjonalbiblioteket.
Nasjonalbibliotekbaren
Bar og kafé i andre etasje på Nasjonalbiblioteket som er åpen for alle. Nasjonalbibliotekbaren kan ses som en slags fortsettelse av Jossa, Credos uformelle halvsøster. Her serverer vi frokost, lunsj og ettermiddagsmat og veldig god kaffe. Man kan også få seg noe godt å drikke. Åpner 5. september.
Kantinen på NB
Kantinen serverer ren og real råvarebasert mat for ansatte på Nasjonalbiblioteket og de andre bedriftene som har kontor i bygget. Åpner 2. september.
Credo kompetansesenter
Credo Kompetansesenter jobber med utgangspunkt i mat og måltid for å øke kunnskapen til barn, unge og voksne om verdien av jorda. Credo kompetansesenter jobber over hele landet med base i våre lokaler på Nasjonalbiblioteket.
Vippa
Vippa er mathallen som åpnet i et gammelt lagerskur på Vippetangen i 2017. Vippa skal være et fint sted å komme for å spise gatemat fra hele verden, men fungerer også som en læringsplass. På Vippa jobber erfarne kokker og drivere sammen med ferske gründere. Vi deler kunnskap om matlaging og bærekraftige råvarer, om kompost og resirkulering, og om hvordan navigere i byråkratiet man møter i matbransjen.
Edoramen
Edoramen er japanske nudler i tråd med Credo-filosofien, laget med lokale råvarer etter japansk tradisjon. Edoramen var naboen til Credo på Lilleby i Trondheim og er nå stengt, men idéen lever. Vi ses igjen!
Prosjektene jobber i retning mot samme mål: Å endre folks bevissthet og handlemønster og derved bidra til å forandre matsystemer, samtidig som vi skaper noe vakkert og varig vi kan stå inne for.
Restaurant Credo åpnet i Credoveita i Trondheim i 1998, og flyttet til nye og større lokaler i Lilleby i 2018. Hele tiden har råvarene bestemt menyen. I 2019 mottok restauranten sin første Michelin-stjerne og fikk samtidig den første grønne stjernen noensinne gitt av Michelin. Restauranten flyttet fra Trondheim i 2024, og er planlagt å åpne på nytt i lokalene til Nasjonalbiblioteket.
Bar og kafé i andre etasje på Nasjonalbiblioteket som er åpen for alle. Nasjonalbibliotekbaren kan ses som en slags fortsettelse av Jossa, Credos uformelle halvsøster. Her serverer vi frokost, lunsj og ettermiddagsmat og veldig god kaffe. Man kan også få seg noe godt å drikke. Åpner 5. september.
Kantinen serverer ren og real råvarebasert mat for ansatte på Nasjonalbiblioteket og de andre bedriftene som har kontor i bygget. Åpner 2. september.
Credo Kompetansesenter jobber med utgangspunkt i mat og måltid for å øke kunnskapen til barn, unge og voksne om verdien av jorda. Credo kompetansesenter jobber over hele landet med base i våre lokaler på Nasjonalbiblioteket.
Vippa er mathallen som åpnet i et gammelt lagerskur på Vippetangen i 2017. Vippa skal være et fint sted å komme for å spise gatemat fra hele verden, men fungerer også som en læringsplass. På Vippa jobber erfarne kokker og drivere sammen med ferske gründere. Vi deler kunnskap om matlaging og bærekraftige råvarer, om kompost og resirkulering, og om hvordan navigere i byråkratiet man møter i matbransjen.
Edoramen er japanske nudler i tråd med Credo-filosofien, laget med lokale råvarer etter japansk tradisjon. Edoramen var naboen til Credo på Lilleby i Trondheim og er nå stengt, men idéen lever. Vi ses igjen!